2 duo-tickets te winnen voor één van de voorstellingen

Studenten Conservatorium brengen opera L’incoronazione di Poppea

Sun-mee Van Peteghem en Denzil Delaere vertolken de rollen van Poppea en Arnalta Foto: Nathalie Schoup

Gent - De repetities van het operagezelschap Scoppio di Vesuvio zijn momenteel nog volop aan de gang. Vrijdag 23 april start de eerste voorstelling van L’Incoronazione di Poppea, een opera van Claudio Monteverdi, die het verhaal vertelt van de Romeinse keizer Nero en zijn minnares Poppea.

Romeinse tragedie

Een twintigtal studenten van het Conservatorium leggen deze week de laatste hand aan de voorbereidingen van de opera L’Incoronazione di Poppea, die handelt over lust, macht, liefde en intriges. L’incoronazione di Poppea vertelt het verhaal van de Romeinse edelman Ottone die net terugkomt van de oorlog en teruggaat naar zijn geliefde Poppea. Deze laatste heeft ondertussen echter een verhouding met de Romeinse keizer Nero. Hij wil niets liever dan zijn echtgenote Ottavia verbannen en huwen met Poppea. Maar dat is zonder Ottavia gerekend. Zij zet Ottone ertoe aan om Ottavia te vermoorden. De aanslag mislukt echter en Ottone en Ottavia worden verbannen. Nero zegeviert en kroont Poppea tot keizerin.

Scoppio di Vesuvio

De zangklas van het Conservatorium richtte in 2006 het operagezelschap Scoppio di Vesuvio op. ‘Het is de bedoeling om op deze manier te leren hoe een volledige productie in elkaar zit. Wij doen naast het brengen van de opera alles zelf, ook het decor en de kledij dus. Zo krijg je een idee van wat er allemaal bij een opera komt kijken’, vertelt Cathy Van Roy, één van beide speelsters die de rol van Ottavia op zich neemt. Een aantal rollen worden namelijk vertolkt door twee spelers die dan zullen afwisselen naargelang de voorstellingen.

Impulsiviteit

De spelers zelf zijn enorm enthousiast over de voorstellingen. Ze zijn al maanden bezig met de voorbereidingen van de opera. Jonathan Raman, die Nero speelt, vertelt dat hij ondertussen al goed ingespeeld is op zijn tegenspeelster Sun-mee Van Panteghem. Raman: ‘We leven ons volledig uit in onze rol. We zijn ondertussen ook al veel beter op elkaar ingespeeld omdat we elkaar al beter kennen. Ik kan mij ook volledig uitleven in de rol van Nero. Ik ben zelf een zeer impulsief iemand en dat past volgens mij perfect bij Nero.’

Praktisch:

Regie van Guidon Saks en Maja Jantar
Muzikale begeleiding door Guy Penson
De voorstellingen gaan door op de campus Wijnaert, Geeraard De Duivelstraat 5, 9000 Gent:
23 en 24 april om 19u30 (vrije bijdrage) en op 29
29 en 30 april (inkom 10 euro)
1 en 2 mei (inkom 10 euro)

Tickets zijn te bestellen via info.poppea@gmail.com


De Gentenaar geeft twee duo-tickets weg voor één van de voorstellingen

Wedstrijdvraag: Door wie werd het gezelschap Scoppio di Vesuvio opgericht?
Mail je antwoord naar gentwint@gentenaar.be

Het antwoord vind je op: users.skynet.be/fc211435/Site/Start.html

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio