OCMW koopt jeugdhuis 't Oogpunt

Boortmeerbeek - Omdat de eigenaars van het pand in de Hanswijkstraat besloten hadden het huis te verkopen en jeugdhuis ’t Oogpunt op straat dreigde komen te staan besloot het OCMW de woning te kopen.

Omdat de toekomst van het jeugdhuis aan de Hanswijkstraat erg onzeker was geworden, heeft de Boortmeerbeekse OCMW-raad op 27 september beslist het pand aan te kopen. Tot nog toe huurden het OCMW en de gemeente het huis van de eigenaars. De bovenverdieping wordt als lokaal opvanginitiatief voor politieke vluchtelingen gebruikt terwijl de benedenverdieping door het OCMW wordt onderverhuurd aan de gemeente en dienst doet als jeugdhuis. De eigenaars hadden echter de huurovereenkomst opgezegd met de bedoeling het pand te verkopen en waarmee ook het jeugdhuis zou verdwijnen. Er werd uitgekeken naar een nieuwe locatie, maar daar zouden dan opnieuw grote investeringen aan verbonden zijn.
‘De aankoop wordt gedeeltelijk gefinancierd door de federale overheid omdat de bovenverdieping wordt gebruikt als lokaal opvanginitiatief. Dit maakt dat de aankoop voor de gemeente en het OCMW draagbaar is,’ aldus Els Schoeters (OCMW-voorzitster)en Steven Michiels (schepen van Patrimonium). ‘We hebben met de eigenaars lang onderhandeld teneinde voor alle partijen tot een goede oplossing te komen,’ voegen ze eraan toe.
Momenteel moet er nog wel een oplossing worden gezocht voor de leegstaande buurtwinkel.
 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio