Wuustwezel als poort van het platteland in filmversie

Wuustwezel als poort van het platteland in filmversie

De Poort naar het Platteland biedt een mooi vergezicht op een prachtig landschap Foto: Neel Vermeiren

Wuustwezel - Met hulp van het leaderproject MarkAante Kempen, het gemeentebestuur en Toerisme Vlaanderen liet Wuustwezel een boeiende film maken over de troeven het plattelandstoerisme.

'Poort naar het platteland' is een prachtige film van acht minuten die de troeven van Wuustwezel op een originele manier in kaart brengt. Productiehuis New Impacht haalde de opdracht binnen. Er is een beroepsacteur bij betrokken maar ook vele Wuustwezelenaren spelen de figuratie.'Deze film is de kroon op het werk van een project', zegt schepen voor toerisme Dieter Wouters. 'Eerst was er de bouw van 'De poort naar het platteland', een infogebouw. Daarna volgde de info op de zijwanden en nu de promotiefilm.'

Schepen Karel Breugelmans zegt dat de film de prikkel moet zijn om het platteland echt te ontdekken. 'De film is een uitnodiging om te komen fietsen of wandelen in het platteland.' 'Dat platteland is inderdaad onze sterkste troef. Maar Wuustwezel is ook een gemeente die leeft. Er gebeurt wat en daarom wordt ook een blik geworpen op evenementen als de bloemencorso van Loenhout, de dag van de landbouw, het Beachweekend en Puntpop of de Azencross en de Sterke Peer triatlon.' De promotiefilm toont Wuustwezel in de vier seizoenen. Een aanrader voor wie van Wuustwezel houdt of Wuustwezel wil ontdekken.

Zaterdag kan iedereen vanaf 13 uur in de Poort naar het Platteland in de Dorpsstraat naar de film komen kijken. Er zijn doorlopend voorstellingen. In samenwerking met de organisatoren van de Sterke Peer triatlon zullen de bezoekers uitgenodigd worden om even de Poort naar het Platteland binnen te stappen.

Voor de gegevens over de Sterke Peer triatlon : zie een andere bijdrage op deze blog.

 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio