Music for Lunchroom Steffie

Steffie Baetens en haar ouders voor het pand waar binnen afzienbare tijd Lunchroom Steffie van start gaat Foto: IF

Brasschaat - Studio Brussel organiseert dit jaar opnieuw een 'Music for Life'-actie (van 17 tot 24 december). De radiozender kiest deze keer niet zelf een goed doel uit, maar roept de luisteraars op om zelf goede doelen te kiezen. Een van de goede doelen die ondertussen geregistreerd werden, is 'Music for Lunchroom Steffie vzw', de lunchroom die het Brasschaatse echtpaar Baetens binnen afzienbare tijd boven de doopvont houdt in Schoten en waar hun dochter en andere mensen met een beperking zullen kunnen werken.

Het is de Brasschaatse Katrin Delannoye geweest, die Lunchroom Steffie voorgedragen heeft. Zij was donderdagochtend te horen op de radio in het programma 'Siska staat op'.

'De zenuwen gierden me door de keel, maar het is goed verlopen. Ik heb het initiatief van Lunchroom Steffie goed kunnen toelichten', vertelt ze.

Nu wordt het zaak om een actie op het getouw te zetten en zoveel mogelijk geld in te zamelen. 'We zijn nog volop aan het brainstormen, maar we zullen de focus leggen op het verkopen van zelfgemaakte wenskaarten en handwerkjes', vertelt Katrin, die zelf fervent handwerkster is en haar creaties ook op het internet zet.

Katrin hoopt dat enkele Brasschaatse handelaars de spulletjes in hun winkel zullen willen verkopen ten voordele van de actie. 'Ik heb al een doos sjaals klaar', gaat ze enthousiast verder. Geïnteresseerde winkeliers, of mensen die leuke ideeën hebben, kunnen met Katrin in contact treden via lacabane.dpm@gmail.com.

'Lunchroom Steffie is zo'n prachtig project. Dat moet gewoon lukken. Daar moeten we met zijn allen alles voor doen', aldus nog Katrin Delannoye.

De ouders van Steffie reageren blij verrast. 'Heel onverwacht, maar zo plezant dat Katrin ons bij Studio Brussel voorgedragen heeft. Onze dochter Steffie zat met Katrins zoon op de school Berkenbeek in Wuustwezel en Katrin doet net als Steffie vrijwilligerswerk in het vogelopvangcentrum Brasschaat - Kapellen', vertelt Steffies mama Anita Luyckx.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio