Egleghemse Zeevissers houden jaarlijkse dag van de zeevissers

Wilde zeebaars op de BBQ in Zemst-Bos

In café Amadeus (Zemst-Bos) werd de jaarlijkse dag van de zeevissers gehouden, een eetfestijn dat hoofdzakelijk uit zeevis bestaat. Erevoorzitter Jos Breugelmans: ‘De belangrijkste vis op het menu is een zeebaars die door de leden zelf gevangen werd. Die wordt door de clubleden zelf gefileerd. Voor het vangen van de wilde zeebaars uit de Noordzee kunnen we rekenen op 70 leden van onze zeevissersclub EZV. De helft is hier vandaag aan het werken. Wij werken nauw samen met de Verenigde Zemstse Vissers, een zoetwatervissersclub in Elewijt onder leiding van Willy Opdebeek. Wij hebben daar een schuilhok gekregen voor de jeugdwerking, waar wij cursus geven voor aspirant zeevissers. Tijdens een BBQ dag halen we gemiddeld 4.000 euro binnen. Wij gebruiken de opbrengst voor vistrippen op zee. In Oostende varen we uit met vijf vissersboten soms 20 kilometer ver de zee in. Onze club behaalde reeds prachtige resultaten op de driedaagse selectie van het wereldkampioenschap. Als het zeevissen ooit een olympische discipline wordt dan gaan we die gegarandeerd winnen.’, grapt Jos.
Print

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio