Jubileumeditie lokt behoorlijk wat jong volkje

Brandweer en waterkasteel trekpleisters op Roefeldag

Vooral de brandweer had succes bij het jonge volkje Foto: rudi de koker

Lede - ‘Roefel’, is een dag vol speelplezier, waarvoor elk jaar in Wanzele het gemeentelijke speelplein wordt omgetoverd tot een waarachtig kinderfestijn.

 ‘Roefel’, is een dag vol speelplezier, waarvoor elk jaar in Wanzele het gemeentelijke speelplein wordt omgetoverd tot een waarachtig kinderfestijn.

Voor de gelegenheid was de Watermolenstraat ter hoogte van speelplein De Krawietel verkeersvrij gemaakt afgelopen zaterdag. Want Roefeldag. En ook dit jaar gaven de gemeentelijke diensten, brandweer, politie, Rode kruis, jeugdverenigingen en nog tal van vrijwilligers present voor de jubileumuitgave die dit jaar toch een tikkeltje spectaculairder oogde.

‘Klopt’, beaamt jeugdconsulent Elsie De Winne,’ als je ziet wat hier allemaal aanwezig is, toch wel een beetje speciaal.’ Speciaal voor de kinderen van 6-12 jaar die bij het naderende schooleinde alvast al hun hartje konden ophalen.

Vooral bij de brandweer was het aanschuiven om, geheel in reglementaire outfit, de slang te kunnen richten naar een rij kegeltjes die een eindje verder stonden opgesteld. Vooraf kregen de jonge brandweerlui uiteraard de nodige instructies van hun oudere collega’s die er blijkbaar zin in hadden.

Ook het waterkasteel verderop schrikte de baders niet af. Met de nodige vreugdekreten lieten ze zich van de glijbaan in het grote bad glijden (foto 3). Beetje bibberen voor sommigen, maar dat kon de pret niet deren. Pret was er ook te over bij een werpkraam waar een ijzeren schijf moest geraakt worden die vervolgens een verkleed individu in het water deed belanden. Kortom, de twintigste Roefeldag zal mede dank zij het mooie weer in de herinnering blijven.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio