Tuinfeest bij oud schooldirecteur Van Dormael

Buurtfeest Heiplasweg sluit zomer af

Buurtfeest Heiplasweg bij de familie Van Dormael Foto: rudi de koker

Lede - Onder een prettig middagzonnetje verzamelden een dertigtal buren in de tuin van Raymond Van Dormael (85) en zijn echtgenote Jeanne (82) voor een gezellig samenzijn.

Bekende Ledenaar inderdaad, want Raymond was de oprichter en eerste directeur van de toenmalige Rijkslagere school aan de Vijverstraat. ‘Maar levendig en fit, dat wel,’ bewondert zoon Eric het doen en laten van papa. Inmiddels genoten de buren van een lekkere sangria, terwijl de kinderen zich op het springkasteel konden uitleven.
 

‘We zijn met een tweetal gestart,’ vertelt mede organisator en ambachtelijk chocolatier Olivier De Meyer. ‘Gauw kwamen er nog vijf mensen bij en we waren vertrokken’. Omdat het de eerste keer is, beperkten we ons tot het gedeelte van de Heiplasweg dat tot aan de spoorweg loopt, beaamt Bart De Winne.’ Maar met zo’n meevaller wordt er alvast gedacht aan uitbreiding naar het gedeelte van de straat aan de overkant.’ Maria , weduwe van Omer Roelandt en met haar 86 de oudste bewoner van de straat genoot samen met het echtpaar Van Dormael van het vrolijke gezelschap (foto 5) terwijl zoon Eric zag dat het goed was (foto 6).
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio