De Pastorie krijgt een demonstratiemoestuin

Café Potager afgetrapt

Foto: Riet Frederickx

Halen - Gezellige bedrijvigheid achter De Pastorie. Wie goed kijkt, kan zien dat er wordt af en aangereden met kruiwagens. De eerste activiteit van Café Potager is een feit. De moestuin wordt winterklaar gemaakt met een dekentje van compost.

 'We zijn nu een dikke laag compost aan het leggen zodat de beestjes in de winter hun werk kunnen doen,' vertelt voorzitter Brecht Verpoort. 'Daar zie je onze eerste oogst,' vult hij aan terwijl hij wijst naar een volle kruiwagen pompoenen. 'Een deel daarvan staat nu al te pruttelen op het vuur zodat we, als we hier gedaan hebben, lekkere pompoensoep kunnen drinken.'

 

Café Potager is een initiatief van Natuurpunt Regio Zelem. Deze groep mensen wil op een ecologische en innovatieve manier een moestuin aanleggen met aandacht voor biodiversiteit en kennis uit het verleden. Op die manier worden diverse groenten geteeld in de tuin van De Pastorie met aanwending van verschillende technieken, soms ook wel experimenteel. Iedereen die zelf om de een of andere reden geen moestuin heeft, of die gewoon een gezonde interesse heeft in tuinieren, is welkom tijdens Café Potager.

 

Meer info: www.natuurpuntregiozelem.be of brecht.verpoort@gmail.com

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio