Radiodebat levert tips voor cultuur op

Radiodebat levert tips voor cultuur op

Foto: Foto Vincent Iliano

Aalst - Op het radiodebat voorbije donderdagavond in café De Steeg werd er hevig gediscussieerd over hoe de stad Aalst kan verbeteren op het vlak van cultuur. Radio Katanga, de stadsradio van Aalst, zendt elke maand zo’n debat uit over een heet hangijzer in de stad.

 De praatgasten waren Kurt Kiekens (Open VLD), Michel van Brempt (VB), Kristof Devos (N-VA), Geert Verdoodt (SP.A) en Karel Nijs (Groen). Elke praatgast kreeg de kans om vanuit naam van zijn partij een concreet voorstel te doen om cultuurbeleving en -invulling in Aalst te verbeteren. Een brandweermuseum was bijvoorbeeld één van de voorstellen. Ook het gebrek aan een goed uitgewerkt, aan zijn tijd aangepast en interactief carnavalmuseum passeerde de revue.


Het debat kaderde in een programma van de Aalsterse Radio Katanga, De Tafel genaamd, dat elke maand praatgasten uitnodigt om de debatteren over een toepasselijk onderwerp. Het programma wordt rechtstreeks de ether ingestuurd vanuit café De Steeg, waar ook vroeger al politieke debatten georganiseerd werden.


Opmerkelijk gisteravond was de aanwezigheid van twee Britse toeristen. Zij gaven tijdens het vragenmoment, in het Engels uiteraard, hun kijk op Aalst bezoeken en cultuurbeleving in de stad. Ze beschreven de stad als heel gezellig, maar gaven als grootste minpunt aan dat veel interessante plekjes onbekend zijn voor toeristen doordat er een gebrek is aan wegwijzers of toeristische plannetjes. Ook hadden ze bij aankomst moeite om het informatiepunt voor toeristen terug te vinden.


Het volledige debat is herbeluisterbaar via de website van Radio Katanga.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio