Leerlingen brengen eigen versie van Parsifal in Opera

60 leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwe-Instituut uit Gent vierden het Wagner-jaar 2013 op een heel bijzondere manier. In de Vlaamse Opera Gent brachten ze een eigen versie van Richard Wagners Parsifal onder de titel Een strijd tussen twee werelden. Het werd een indrukwekkende performance opgebouwd uit verschillende tableaus.

 

De Vlaamse Opera gaat jaarlijks een langdurige samenwerking aan met een aantal scholen. Via deze projecten kunnen leerlingen op een actieve manier kennismaken met de opera als kunstvorm. De omkadering gebeurt door professionele kunstenaars. Het einddoel van dit proces is een eigen versie of interpretatie te brengen van een opera die op het programma staat van de Vlaamse Opera.
 
Omwille van het specifieke karakter van dit project kregen de leerlingen ondersteuning van de pedagogische begeleidingsdienst van de Stad Gent (WOCK) en Jeugd&Muziek Gent. 
 
De leerlingen van het vierde middelbaar mochten kiezen uit vier disciplines: zang, drama, dans of percussie. Zij die niet in de spotlights wilden werden via hun studierichting (kantoor, haarzorg of verzorging-voeding) bij het project betrokken. 
 
Zij kregen daarbij de professionele begeleiding van: Sabrina Avantario (zangcoach), Hendrik Van Eycken (dramacoach en regisseur), Kristof Goffin (danscoach), Fernand Buyls (percussie). 
 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio