Broodjeszaak Eat-it wint Horeca Award

Gent - Op de uitreiking van de Horeca Awards, gisteravond in Genk, is uiteindelijk toch nog een Gentse winaar uit de bus gekomen. In de categorie Betere Broodjeszaken werd Eat-it uit Mariakerke uitgeroepen tot beste broodjeszaak van Vlaanderen. Daarmee heeft Gent - tot verrassing zelfs van de organisatoren, die ereven van uit gingen dat het ging om het Mariakerke dat bij Oostende ligt - toch nog een absolute Awardwinnaar in de rangen.

De stad Gent werd gisteravond voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot 'meest horecavriendelijke stad van Vlaanderen'. Daarnaast kwamen er voor diverse horeca-zaken in de stad ereplaatsen, onder meer voor Frietcultuur aan de Kantienberg bij de frituren, Salt 'n Pepper aan het Sint-Pietersstation in de categorie 'Buitenlandse keuken'. Volvo Cars strandde bij de bedrijfsrestaurants dan weer net op de tweede plaats.

Een tweede absolute winnaar leek echter te ontbreken. Tot dus Eat-it werd uitgeroepen tot Beste broodjeszaak. Daarmee heeft Gent een opvolger voor de Friet Lounge aan de Normaalschoolstraat, die vorig jaar werd uitgeroepen tot 'beste frituur van Vlaanderen'.

Eat-it is een bijzonder jonge zaak. Ze is pas sinds september open aan de Brugsevaart in Mariakerke, maar wist dus op opmerkelijk korte tijd een eigen gezicht te verwerven. Dat is blijkbaar ook de jury van de Horeca Awards niet ontgaan.

Behalve een offline-winkel heeft Eat-it ook een uitgewerkte website om online broodjes, verrassingsbroden of slaatjes te bestellen. Voor meer info daarover, klik hier.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio