Decathlon bouwt nieuwe vestiging in Turnhout

Decathlon bouwt nieuwe vestiging in Turnhout

Zo zal de Decathlon winkel eruit zien Foto: Decathlon

Turnhout - Na Roeselare en Olen dient Decathlon een bouwaanvraag in voor een nieuwe winkel in Turnhout. De winkel komt in de plaats van de huidige Peugeot-garage, die verhuist naar een nieuw op te richten, ultramodern garagecomplex aan de Steenweg op Gierle.

De nieuwe Decathlon winkel, die zal openen in 2013, komt op de hoek van de Steenweg op Gierle met de Ring rond Turnhout. De winkel zal op palen gebouwd worden met twee verdiepingen met parkeermogelijkheden, op zowel het gelijkvloers als de eerste verdieping. Decathlon zal het pand huren van de Heeren Group. Een concurrentie voor de vestiging in Olen zal het evenwel niet worden. 'Elke winkel is aangepast aan de lokale behoefte van die concrete stad of gemeente', zegt Herman Van Beveren van Decathlon. 'We rekenen op zo'n 200.000 klanten in de 20 minuten zone.' De totale verkoopsoppervlakte zal neerkomen op zo'n 4.000 m². 'De vestiging zal met een groen karakter worden gebouwd. De winkel krijgt een groen dak, hemelwater zal hergebruikt worden voor sanitair en er worden warmtepompen geïnstalleerd. We zullen ongeveer 45 nieuwe medewerkers aanwerven, maar dit is echt wel het minimum. Op termijn kunnen dit er heel wat meer worden.' Er worden 350 parkeerplaatsen voorzien.

De huidige Peugeot-garage verhuist naar een nieuwe vestiging. 'Dit is een van de drukste kruispunten van Turnhout en voor ons een echte toplocatie', vervolgt Jan Vandenbergh van Park Motors. 'We barsten hier echter uit onze voegen en we kunnen onze klanten geen optimale service meer bieden. We hebben daarom beslist om een nieuw, ultramodern garagecomplex te bouwen. Hiervoor werd op de Steenweg op Gierle, naast Philips, een perfect terrein gevonden.' De Heeren Group zal op deze gronden het nieuwe garagecomplex oprichten. Naast de garage zal ook een carwash komen die voor 80 procent zal werken op gerecycleerd water. De opening van het nieuwe gebouw is gepland voor december 2012.
 

Om de verkeersdrukte de baas te kunnen, zullen er rotondes op de ventweg naast de Ring aangelegd worden. Deze maatregel heeft betrekking op de klanten van tuincentrum Pelckmans, de nieuwe Decathlon en meubelwinkel De Kraker. 'De ventweg zal van aan De Kraker tot aan de huidige Peugeotgarage lopen', zegt schepen Dimitri Gevers (sp.a). 'Auto's kunnen via een nog aan te leggen rotonde de ventweg oprijden. De maatregel komt er omdat er op dat stuk anders te veel opritten zijn op de Ring.'
 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio