Adolf en Alice zijn een gouden paar

Adolf en Alice zijn een gouden paar

Adolf en Alice zijn een gouden paar Foto: WP

Laarne - Adolf De Groote en Alice De Vos vierden hun gouden huwelijksjubileum. Zij werden door het gemeentebestuur ontvangen in het gemeentehuis van Laarne om hen te feliciteren en hen een passend geschenk aan te bieden.

Adolf werd geboren in het huis nummer 48 in de Kerkstraat in Laarne op 24 juli 1926. Daar woont het echtpaar nog steeds trouwens. Zijn ouders waren landbouwers en als middenste van drie zonen werd hij direct ingeschakeld. Nauwelijks 10 jaar oud hielp hij zijn moeder, die met de hondenkar melk rondvoerde. Moeder reed en Adolf bestelde de melk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, na de schoolbanken vaarwel gezegd te hebben, ging Adolf werken in het 'vellenkot' bij Lecluse op den Haenhout.

Na de oorlog was er op de boerderij geen werk genoeg voor drie zonen dus ging Adolf werken aan de dokken in Gent. Na één jaar verhuisde hij naar het ververijtje in Destelbergen. Toen in 1952 zijn oudste broer Robert uittrouwde, was het aan Adolf om de boerderij voort te zetten.

Ook Alice komt uit een landbouwersgezin. Zij zag het levenslicht op 26 april 1932 in Lochristi als tweede uit een gezin met twee zonen en twee dochters. Ze liep school tot haar zestiende en moest dan, tegen haar zin, thuisblijven om te helpen  op de boerderij.

Adolf en Alice leerden mekaar kennen in het Feestpaleis in Beervelde. Ze trouwden na een verkering van twee jaar op 26 juni 1962. Ze kregen twee dochters, Monique en Marina en die zorgden op hun beurt elk voor twee kleinkinderen: Steven en Lieven en William en Joline. Die laatste werd geboren op de verjaardag van Adolf.

Beiden genieten nu van een welverdiend pensioen en een gelukkige oude dag. Adolf houdt zich naar eigen zeggen nog bezig met een beetje te 'lochtingen' en wat rond te lopen 'bij de gasten'. Alice naait nog wat en doet wat herstelwerk voor de kinderen en de kleinkinderen.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio