Fotograaf Walter De Mulder gehuldigd voor tachtigste verjaardag

Fotograaf Walter De Mulder gehuldigd in Laarne Foto: WP

Laarne - Walter De Mulder, één van de grootste Vlaamse fotografen, werd begin 2013 tachtig jaar. De gemeente Laarne vond dit meer dan reden genoeg voor een huldiging en fototentoonstelling met werken van deze oud-inwoner.

Naast het gemeentebestuur waren ook gouverneur Jan Briers en fotohistoricus Marc Van Gysegem aanwezig om een toespraak te houden zondagnamiddag. En bij een verjaardag hoort uiteraard een taart, die aangesneden werd door Walter.

Na een opleiding in de fotogravure koos Walter De Mulder in 1955 voor de fotografie. Hij verzamelde een brede waaier van uiteenlopende thema's: journalistieke portretten van topdirigenten, kunstenaars, buitenlandse fotografen en landschappen. Zijn belangrijkste en grootste thema blijft ongetwijfeld 'Land en gezicht', de kroniek van het landelijk leven in Vlaanderen tussen 1960-2000. Voor zijn hele oeuvre ontving Walter De Mulder de prijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Met het Slot van Laarne, de Kasteeldreef en de Sint-Machariuskerk als decor loopt vanaf heden tot 30 september een openlucht fototentoonstelling met 80 werken van Walter De Mulder.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio