ACES Wichelen meteen succesvol bij de opening van het nieuwe veldloopseizoen

ACES Wichelen meteen succesvol bij de opening van het nieuwe veldloopseizoen

Bent en Sieben Roggeman, samen met Wieter Annaert op het hoogste schavotje Foto: WA

Wichelen - Afgelopen zondag werd in Gent duidelijk wie er klaar is voor het komende veldloopseizoen. Tijdens de Lottocrosscup aan de Blaarmeersen konden de beste veldlopers van België zich al eens een eerste keer testen tegen de concurrentie. Atletiekclub Eerlijk Streven gaf present en bracht meteen al enkele troeven in de arena.

Bij de miniemen jongens kon de club uit Wichelen al een eerste keer juichen. Trainers Kris Goossens en Wannes Boone konden hun ploeg met Bent en Sieben Roggeman, en Wieter Annaert als slotloper naar de overwinning loodsen.

Bij de scholieren dames brachten trainers Maarten en Stefan De Bock de tweeling Lore en Lize Van Cauteren, samen met Nele Venneman uit Schellebelle aan de start. Nele moest Jolien De Schaepmeester vervangen die geblesseerd uitviel. De Schellebelse deed het uitstekend en bracht de zusjes naar de voorste gelederen. De tweeling kon de wedstrijd afmaken en hun ploeg werd terecht de overwinnaar.

In de reeks junioren heren werden Riken Ost, Ruud Van Cauteren en Jelle Biebaut in stelling gebracht. Deze keer geen overwinning, maar een tweede plaats bracht deze heren op het podium. Zilver tussen de Belgische top mag gezien worden. Meerdere ploegen uit het Wichelse kamp konden zich plaatsen in de top tien.

Het werd meteen duidelijk dat de aanpak van de trainers en bestuur van Atletiekclub Eerlijk Streven positieve invloed heeft op de prestaties van de leden. Niets dan tevreden gezichten bij de terugkeer naar Wichelen.

Wie meer info wenst over de club kan terecht op www.aceswichelen.be/ en op aces-team2b.weebly.com/.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio