ACES Wichelen atleten bij Belgische top

Sieben Roggeman (4501) Foto: Foto Wim Annaert

Wichelen - Op zondag, 17 november, kwamen meer dan 1500 atleten samen om te strijden in de Veldloop Grote Prijs Stad Deinze. De Belgische top was in alle categorieën aanwezig. Het was een kille en koude namiddag, maar de atleten zorgen voor voldoende vuur. Atletiekclub Eerlijk Streven is niet schuw van het zwaardere veldloopwerk en stuurde een grote delegatie richting Deinze.

Wichelen werd meteen op de kaart gezet door Sieben Roggeman die de gouden medaille mocht ontvangen in zijn reeks ( miniemen °2002) met 96 deelnemers. Verder mochten ook Lore Van Cauteren ( scholieren, 36 deelneemsters ) en vader Toon Van Cauteren (masters, 46 deelnemers) de gouden medaille om de nek hangen.

Een zilveren medaille was er voor Yara Valck bij de miniemen meisjes °2002 op 71 deelneemsters. Van Cauteren Lize ( scholieren ) en Riken Ost ( junior ) konden dan de bronzen medaille inkasseren. Verder was er een vierde plaats voor Wieter Annaert bij de miniemen °2001 op 67 deelnemers, een vijfde plaats voor Lore Casier bij de pupillen °2003 op 79 deelneemsters, een vijfde plaats voor Jolien De Schaepmeester nij de scholieren, een zesde plaats voor Bent Roggeman bij miniemen °2001, een zevende plaats voor Janik Boone bij de scholieren op 55 deelnemers, een negende plaats voor Nele Venneman bij de scholieren en eveneens een negende plaats van Jennen Mortier bij de scholieren.

Fran Haentjens behaalde net de top tien bij de junioren, Lore Meuleman volgde in dezelfde reeks op een elfde plaats. De overige atleten van ACES streden voor wat ze waard waren en deden dit meer dan voortreffelijk. De trainers en bestuur werden terug bevestigd in hun familiale en sportieve club.

Een kleine topdelegatie strijdt komende zondag in de Crosscup te Roeselare. Op zaterdag 30 november houdt de club hun jaarlijks eetfestijn. Dit heeft plaats in de kantine van KVV Schelde in Serskamp. Vrienden en sympathisanten kunnen kaarten aan zeer democratische prijzen bekomen bij de trainers, leden en bestuur of via www.aceswichelen.be.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio