Home Rock Werchter gebruikt centen voor bouw van tehuis

Veiling kunstwerkjes valt tegen

Veiling kunstwerkjes valt tegen

Till Lindeman van Rammstein bij zijn beeldje, het populairste werkje van de veiling.IF Foto: © Isabel Van Tendeloo

HAACHT - De verkoop van de werken van artiesten van Rock Werchter in Haacht is minder dan vorig jaar. Vzw Rozemarijn zoekt een onderkomen voor de onverkochte beeldjes.

Met de opbrengst van de veiling bekostigt vzw Rozemarijn een deel van de bouw van het Home Rock Werchter, een tehuis en dagcentrum in Haacht voor 25 volwassenen met een beperking. Rozemarijn, dat de actie nu voor de tweede keer op poten zette, had op meer bijval gerekend. Meer dan de helft van de kunstwerkjes kreeg geen enkel bod. Koen Dries, de directeur van Rozemarijn, weet nog niet wat daar nu mee moet gebeuren. 'Goede suggesties zijn altijd welkom. Misschien kunnen ze een bestemming krijgen in het toekomstig belevingscentrum rond Rock Werchter.'

In totaal bracht de veiling 17.325 euro op. 'Vorig jaar hadden we iets meer. Omdat we nu 63 kunstwerken hadden, twintig meer dan vorig jaar, hoopten we beter te doen. We hadden ook grote kleppers kunnen strikken, zoals Eddy Vedder van Pearl Jam en Pink. We zijn dus wel wat teleurgesteld, maar het blijft een mooie opbrengst. Het komt neer op een vierde van onze jaarlijkse leningskost, dus het helpt de bouw van ons project een pak vooruit', stelt Dries.

Toekomst onzeker

In mei van dit jaar startte vzw Rozemarijn met de bouw van dat project. 'Op dit ogenblik is de kruipkelder af en zijn we bezig aan de muren van de eerste verdieping. We zoeken er tegen het begin van 2012 in te trekken', zegt Dries. Ondanks de mindere verkoop van de kunstwerkjes blijft de directeur er gerust in dat de financiering rond komt. 'We hebben nog tijd, we komen er wel. Het is niet nodig om nu nieuwe acties te moeten bedenken om geld in het laatje te brengen. Er staan er nog verschillende op til, zoals binnenkort een grote barbecue in Haacht. Die zouden we jaarlijks willen houden.'

Of de veiling volgend jaar wordt herhaald, is nog niet zeker. 'Dat moeten we samen bekijken met al de mensen die er, vaak vrijwillig, keihard aan gewerkt hebben. Ik sluit niets uit. Rock Werchter wil ons op lange termijn steunen, maar we moeten nog zien hoe dat kan', stelt Dries.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio