Uitbater Patrick stopt uit gezondheidsoverwegingen

Bekend bier- en tapashuis Pado doet de boeken toe

Print
Bekend bier- en tapashuis Pado doet de boeken toe

Patrick Ackx en Dominiek Snauwaert: 'We sluiten pas als we een overnemer gevonden hebben.'rdh Foto: © credit

TIELT - Het bekende tapas- en bierhuis Pado aan het station van Tielt staat over te nemen. Uitbaters Patrick Ackx en Dominiek Snauwaert stoppen ermee omdat de gezondheid van Patrick zo'n drukke zaak niet meer aan kan.

Patrick Ackx(65) en Dominiek Snauwaert(47) startten exact tien jaar geleden met hun bekende bar Pado, maar sinds kort prijkt de affiche 'Over te nemen' aan de gevel. Niet dat het koppel kampt met een tekort aan klanten, maar Ackx kan de drukte niet meer aan. Eerder moesten de openingsuren al worden beperkt nadat de pezen in de schouders van de man een drietal jaar geleden scheurden, maar nu begon ook het hart tegen te pruttelen.

'Het is stilaan genoeg geweest. Mijn lichaam heeft het signaal gegeven dat we er mee moeten ophouden', aldus Ackx. 'Maar het zal met enorm veel spijt in het hart zijn. Ik weet nu al zeker dat zowel Dominiek als ikzelf tranen met tuiten zal huilen als we de zaak doorgeven aan overnemers.'

Orvalambassadeur

Pado kwam de afgelopen jaren vaak in het nieuws. Dominiek werd recent nog verkozen tot derde beste bierschenker van het land, ze brachten hun eigen biertje Halleschelle op de markt en ze waren jaar na jaar Orvalambassadeur, met ondertussen al een voorraad Orvalbier van zes jaar oud in de kelder.

Tapas

Toch begon Pado niet als bierhuis. Dominiek en Patrick startten Pado eigenlijk als tapasbar, maar dat was niet meteen een succes. De Vlaming is te veel gehecht aan zijn steak, stoofvlees, spaghetti en croque monsieur. 'Omdat we hier aan het station gelegen zijn, kregen we heel wat studenten op bezoek', zegt Dominiek. 'En die vroegen constant naar een spaghetti of croque. We konden die natuurlijk niet in de steek laten. Maar zodra we dat ingevoerd hadden, verkochten we geen tapas meer. De Vlaming is nog niet rijp voor tapas, waarbij je een schaal potjes bestelt en iedereen uit elkaars potje eet.'

De laatste jaren kon je nog tapas krijgen, maar enkel op aanvraag. Pado begon zich te specialiseren in bieren en gerechten met bier erin. Toch was ook dat niet van dag één een succes, maar het koppel bleef volhouden. Vandaag zit Pado elk weekend tot de nok vol.

Ook de komende weken blijven de klanten welkom in de Pado. 'We sluiten onze zaak pas als er een overnemer is gevonden. Dat is tot op vandaag nog niet het geval.'

Overnemers kunnen zich melden op 0477-61.73.11. Ook om te reserveren kan je bij dat nummer terecht.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio