Bissegem viert kermis met karakterbieren

Bissegem viert kermis met karakterbieren

Nino Bacelle van brouwerij De Ranke liet de bezoekers graag even proeven. Lode Van Biervliet (zwart hemd) kijkt goedkeurend toe. Patrick Holderbeke Foto: © PATRICK HOLDERBEKE

KORTRIJK - Het karakterbierweekend in Bissegem wint aan populariteit. Het is geen ordinair drinkgelag, zeggen de initiatiefnemers. Proeven staat wel voorop.

Het zogenaamde karakterbierweekend in Bissegem lokte afgelopen weekend heel wat aanwezigen. Zestien brouwers waren present met hun waren. Bier brouwen is een ambacht, een stiel waar de streek goed in is. Dat zegt Nino Bacelle van De Ranke, een brouwerij in Dottenijs.

Ambachtelijke brouwerij De Ranke stelde de amberkleurige nieuwkomer Saison de Dottignies voor. Een dorstlesser met een alcoholgehalte van 5,5procent. Bacelle is van Wevelgem, zijn compagnon Guido Devos van Zwevegem. 'Zestien jaar geleden zijn we begonnen', zegt Nino Bacelle. 'Vandaag is het een uit de hand gelopen hobby. We maken 200.000liter bier per jaar. Drie vierde daarvan is bedoeld voor export. We hebben bewust nog een andere job achter de hand. Het geeft ons de vrijheid te doen waar we goed in zijn. En we werken met verse producten. Hop is het belangrijkste ingrediënt van ons bier. Met ons bitterbier waren we trendsetter. Onze winst gaat meestal weer naar investeringen.'

Kleinere glaasjes

Voorzitter van het karakterbierweekend Lode Van Biervliet is tevreden met een grotere opkomst dan vorige keer: 'De brouwerijen waren tevreden, wij dus ook.'

Van Biervliet is ook voorzitter van de vereniging Heerlijk Objectief Proeven (HOP). 'We doen er alles aan om onze organisatie verder te verfijnen. Zo hebben we kleinere glaasjes ingevoerd. Het laat bezoekers toe om veel te proeven. Er was immers keuze tussen 70biertjes.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio