Carrefour opent buurtwinkel in centrum

WAREGEM - Carrefour opent na nieuwjaar in de Stationsstraat een buurtwinkel op franchisebasis. Het gaat over een distributiezaak van het type Carrefour Express op een oppervlakte van bijna 400 vierkante meter.

‘Wij hebben er dit jaar al twintig geopend', zegt woordvoerder Lars Vervoort. ‘Sinds vorige week zitten wij aan Express nummer 201. Nu komt Waregem aan de beurt. De zaak openen wij op de gelijkvloerse verdieping van een complex met daarboven appartementen.'

De nieuwe Express komt op de plaats waar voorheen drukkerij Coopman was. Carrefour krijgt op die manier serieus voet aan de grond in het handelscentrum van Waregem.

‘Wij willen met zulke winkels vooral dicht bij de consumenten zijn. Wij bieden naast voeding, broodjes, fruitsapjes, fruit en groente ook de basics aan: toiletpapier, reinigingsproducten... Eigenlijk alles waarvoor de mensen heel vlug binnen en buiten zijn omdat ze iets vlug nodig hebben. Dat is ook de functie van een buurtwinkel zoals wij die zien', zegt Lars Vervoort.

Het gaat over een zaak op franchisebasis. Normaal kunnen er vier tot zeven werknemers aan de slag. ‘Wij hebben al een paar kandidaten voor de functie van zaakvoerder. Maar wij willen nog graag andere kandidaturen krijgen. Ook volgend jaar openen wij twintig nieuwe winkels van het type Carrefour Express.'

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio