Pieter Weening rijdt de Giro niet

Pieter Weening (Rabobank) komt zaterdag niet aan de start van de Ronde van Italië.
De Nederlander haakt af door een abces op de bil, waar hij zondag na een intensieve training last van had gekregen. In de loop van maandag verergerden de verschijnselen. Hij werd in het ziekenhuis van Amersfoort onder lokale verdoving geopereerd. Maarten Tjallingii werd aangewezen als de vervanger van Weening.

Volgens ploegarts Dion van Bommel kan Weening minimaal een week niet op de fiets trainen. "Pieter heeft ook koorts gekregen en hij wordt nu een week behandeld met antibiotica. Daarna kijken we weer verder", aldus Van Bommel, die van Weening hoorde dat deze zich voor het weekend nog ijzersterk voelde. "Pieter was topfit en helemaal klaar voor de Giro. Heel jammer voor de jongen en de ploeg."

Met Tjallingii krijgt de Giroploeg in elk geval een vervanger van Weening, die een karrenvracht aan ervaring en koersinzicht meebrengt. "Maar Pieter er niet bij is in de bergen een fikse aderlating", verzucht ploegleider Adri van Houwelingen. "Maarten is een prima vervanger met uitstekende kwaliteiten, maar andere kwaliteiten dan Pieter. Dit is heel jammer voor de jongen zelf en voor de bergetappes in de Giro een tegenvaller voor ons."

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES