Winnaar Euromillions was geluksnummers vergeten

Winnaar Euromillions was geluksnummers vergeten

Foto: photonews

Een koppel uit Zuid-Wales heeft zichzelf bekendgemaakt als de gelukkige Euromillions winnaars van ruim 50 miljoen euro. Toen hij zijn biljet kocht stond de bankrekening van de 58-jarige Les Scadding 68 pond in het rood. Het koppel deelde de jackpot van 91 miljoen pond, het hoogste bedrag ooit gewonnen in Groot-Brittannië, met IT-werknemers uit Liverpool.
Scadding overleefde vijf jaar geleden teelbalkanker, hij is een grootvader van zes en zit sinds vorige kerst zonder werk. Om te vieren ontkurkte het koppel gisteren een dure fles champagne in hun favoriete restaurant.

Het winnende biljet kocht Scadding in een Tesco-winkel toen hij er boodschappen aan het doen was. Al twaalf jaar lang koopt hij elke week twee lottobiljetten. Deze keer vergat hij echter zijn papiertje met geluksnummers mee te nemen naar de winkel en liet hij de computer een random selectie van nummers maken. Met het eerste biljet won hij 5.80 pond, het tweede maakte hem onmiddellijk de grootste lottowinnaar van Groot-Britannië met 45,570,835.50 pond.

'Ik ben een gelukkig man', vertelde Scadding op een persconferentie. 'Ik ben gelukkig omdat ik hier ben vandaag, ook zonder het geld dat ik heb gewonnen'. Hij refereerde daarmee naar de kanker die hij vijf jaar geleden overwon. Sinds hij zonder werk zit, werkte zijn vrouw 12 uur per dag.

Nadat Scadding op een zaterdagavond ontdekte dat zijn bankrekening in het rood stond, ging hij naar de winkel om zijn lottobiljet te checken. 'De machine maakte een vreemd geluid, en er kwam een papiertje uit waarop gevraagd werd om de loterij te contacteren'. De winkelbediende dacht nog dat er een probleem was met de machine. Scadding had een vermoeden dat hij deze keer veel geld gewonnen had en hoopte op 50,000 pond.

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees