Groep van 28 Vlaamse reizigers beroofd in Mexico

Groep van 28 Vlaamse reizigers beroofd in Mexico

Foto: nb

In de buurt van Palenque, in het Mexicaanse binnenland, zijn woensdag drie toeristenbussen met ongeveer 100 reizigers aan boord overvallen door gewapende mannen. Een van die bussen had een groep van 28 Vlaamse reizigers aan boord, zo meldt touroperator Jetair donderdag.
"Toen de toeristenbus terugkeerde van de beroemde waterval Agua Azul, werd hij onderweg naar Palenque in de bergen gestopt door een groepje mannen gekleed in het zwart. De Mexicaanse chauffeur wilde doorrijden, maar werd bedreigd door een man met een geweer", zegt ooggetuige Jo Buggenhout.

"Daarna bestormden een paar andere gangsters met machetes de bus. We zijn niet moeten uitstappen. De gangsters gingen aan de haal met enkele tassen en rugzakken. Niemand raakte gewond, maar een aantal mensen is alles kwijt", aldus nog Buggenhout.

Later bleek dat in enkele uren tijd ook andere voertuigen met toeristen op die plek overvallen zijn. Een andere bus met Belgen zag hoe gangsters Amerikaanse toeristen uit hun voertuig sleurden, tegen de grond gooiden en met wapens tegen het hoofd bedreigden.

Opvallend is dat de Mexicaanse federale politie enkele kilometers verderop geweigerd zou hebben in te grijpen. Volgens de politie gaat het mogelijk om Zapatistische rebellen. De reizigers werden beroofd van onder meer geld, gsm’s, fototoestellen en handtassen.

"Het Jetair emergency plan is onmiddellijk geactiveerd", zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair. "De regiovertegenwoordiger is onderweg naar het volgende etappehotel om de reizigers te begeleiden en te helpen bij hun praktische vragen en wensen", voegt hij eraan toe.

Omdat de meeste slachtoffers zonder geld zitten, heeft Jetair voor hen een maaltijd geregeld en wordt, voor zover nodig, geld voorgeschoten. Vrijdag keren de reizigers zoals gepland naar de kust terug voor een strandvakantie.

Jetair heeft de plaats waar de overval plaatsvond, voorlopig geschrapt uit het rondreisprogramma. Jaarlijks maakt een duizendtal vakantiegangers deze rondreis, die volgens de touroperator al vele jaren wordt aangeboden.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees