Bud-fans lezen Het Nieuwsblad

Het Belgisch-Braziliaanse InBev heeft het biermerk Budweiser overgenomen. De Amerikanen zijn 'not amused' met die aanval op hun supericoon. Bud-fans roepen op tot verzet tegen 'die kleine, hebberige Belgen'. Op De set van het satirische online-programma 'Red State Update' wordt de berichtgeving in Het Nieuwsblad onder de loep genomen.
'Red State Update' wordt opgenomen vanuit Tennessee, met de patriottische Jackie Broyles en Dunlap als nieuwslezers. Voor een massa Bud-blikjes becommentariëren de twee de overname van Bud. En daarbij is hun oog gevallen op een artikel in Het Nieuwsblad. Lees hier het artikel waar het duo naar verwijst in het filmpje. 'Red State Update' is een van de best bekeken satirische internetshows. Zo staat het in de top-20 van de humorcategorie op YouTube en haalt het geregeld de nationale nieuwszenders.

Amerikanen kunnen ook een petitie tekenen tegen de overname op de websites savebudweiser.com en op saveab.com. De commentaren liegen er niet om: Red een Amerikaans instituut; Als het bier niet meer Amerikaans is, drink ik het niet meer; Auto's, speelgoed, bier, straks is er niets meer Made in America.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees