Vlaanderen plant acties tegen slecht imago

Vlaanderen plant acties tegen slecht imago
BRUSSEL - Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams minister voor Buitenlands Beleid Geert Bourgeois (N-VA) zijn bezorgd over het imago van Vlaanderen. Een Vlaamse voorlichtingsambtenaar moet ons imago in het buitenland helpen opkrikken.
Bourgeois en Peeters reageren op enkele artikels in onder meer The International Herald Tribune en The New York Times. Daarin worden de woorden 'niet gewelddadig fascisme' en 'etnische zuivering' gebruikt.

De beschuldigingen zijn volgens Bourgeois totaal onterecht. 'Onze internationale perceptie wordt vaak aangestuurd vanuit de francofone hoek in België, die er een amalgaam van maakt en de zaken vertekent', zegt Bourgeois.

De Vlaamse regering neemt nu al een hele reeks initiatieven. Zo stuurt minister Geert Bourgeois een dagelijks persoverzicht naar alle buitenlandse correspondenten, die ook elke week het krantje Flanders Today in hun bus vinden. Geregeld mogen de journalisten ook naar 'sociale happenings', waar Bourgeois persoonlijk probeert om hen wat gunstiger te stemmen.

'Ik denk dat wij actiever ons beleid internationaal moeten toelichten en dat we dus een ambtenaar moeten hebben om de internationale communicatie te verzorgen', besluit de minister.

Ook Demotte is bezorgd om Vlaams imago

'De conclusies van de delegatie van de Raad van Europa zijn niet goed voor het imago van Vlaanderen', zegt Waals minister-president Rudy Demotte. 'Vlaanderen heeft niets te winnen met zo'n imago'. Het imago weerspiegelt volgens Demotte ook niet de realiteit. 'Vlamingen zijn open mensen, allez dat hoop ik toch (lacht).'
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees