Vannoppen maakt rentree in GP Stad Hasselt

Vannoppen maakt rentree in GP Stad Hasselt
Twee jaar jong en al lid van een belangrijk regelmatigheidscriterium. Dat is het korte verhaal van de GP Stad Hasselt, die zaterdagnamiddag de wereldtop van de cyclocross naar de Limburgse hoofdstad brengt.
In het derde van acht duels voor de GvA Trofee begint Richard Groenendaal, na de ongelukkige versnellingsbreuk van Sven Nys in Niel, als leider. De drie punten voorsprong van Richard Groenendaal duiden aan hoe belangrijk de tussenspurt aan het einde van elke tweede ronde van een GvA-wedstrijd is. Had Groenendaal die drie punten in Niel niet gepakt, was hij nu niet alleen leider.

Die tussenspurt brengt ons bij iemand die er zaterdagnamiddag opnieuw bij is. Twee jaar geleden werd het tussenspurtklassement in de wacht gesleept door Tom Vannoppen. Toen nog een ambitieuze jonge veldrijder, ook al nam hij dat jaar alleen die tussenspurten en niet het eindklassement ter harte in de GvA Trofee. Nu een veldrijder die zijn toekomst de voorbije maanden zwaar gehypothekeerd heeft.

Hij begon zijn seizoen 06-07 na moeizame onderhandelingen over zijn startvergoeding met een behoorlijk overgewicht en een gebrek aan conditie. Een probleem waar de Hammenaar de voorbije jaren ook al tegen vocht. Het ontging bondscoach Rudy De Bie niet. Die liet Vannoppen aan de kant voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Zwitserse Aigle.

De Bie hoopte met die maatregel op een schokeffect bij Vannoppen, maar het liep anders. Vannoppen bleef aanmodderen en verdween langs een achterpoortje helemaal van het toneel tijdens de openingswedstrijd van de GvA Trofee op 1 november op de Koppenberg. Een kuitblessure hield hem daarna uit de wedstrijden.

Zaterdagnamiddag in zijn achtertuin is hij er opnieuw bij. Na een periode van zwaar trainen tot in de Ardennen, is het afwachten of hij het tij kan keren.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES