Ook Thalys-verkeer verstoord door staking NMBS

Ook Thalys-verkeer verstoord door staking NMBS

Foto: © DIRK WAEM

Door de staking van spoorwegmaatschappij NMBS donderdag zullen er die dag ook geen Thalys-treinen rijden. Dat maakte de maatschappij Thalys International maandag bekend.

Donderdag zullen er helemaal geen Thalys-treinen rijden. Woensdag zal de trein die om 19.25 uur in Parijs-Noord vertrekt richting België niet rijden tot Antwerpen-Centraal, maar tot Brussel. De Thalys die om 20.16 uur vertrekt, wordt beperkt tot Charleroi-Zuid. De trein die om 21.55 uur gepland was, vertrekt helemaal niet. Thalys 9496 vrijdag vertrekt vanuit Charleroi-Zuid en stopt in Bergen en Parijs. Hij zal niet stoppen in Luik-Guillemins en Namen.

"Alle tickets voor de betrokken Thalys-treinen van 4, 5 en 6 november 2009 zijn omruilbaar, naargelang de beschikbaarheid, of worden terugbetaald zonder bijkomende kosten in de gebruikelijke verkooppunten", zei Thalys International in een persbericht. Het stiptheidscontract, dat recht geeft op vergoedingen bij bepaalde vertragingen, "wordt opgeschort vanaf woensdag 4 november om 12 uur tot vrijdag 6 november om 23.59 uur".

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees