Mode

Vrouw past 21.000 stuks tijdens haar leven

Vrouw past 21.000 stuks tijdens haar leven

Foto: shutterstock

Een vrouw duikt tijdens haar leven gemiddeld met 21.000 kledingstukken en accessoires in het pashokje, ongeveer de helft daarvan koopt ze ook.

Gemiddeld gaat een vrouw vier keer per maand winkelen en past ze daarbij telkens tien stuks, zowel kleren als accessoires. Dus past ze per maand ongeveer 40 items, goed voor 480 stuks per jaar. Dat berekende bubbelmerk Lambrini naar aanleiding van een eenquête bij 3.000 vrouwen. Over een tijdspanne van ongeveer 45 jaar betekent dat een kleine 21.000 pasbeurten.

Ongeveer de helft daarvan haalt het effectief tot de kleerkast. Volgens Sue Beck van Lambrini is het passen van verschillende kleren voor velen het leukste gedeelte van een shoppingtrip: 'vrouwen spenderen uren in paskamers met vriendinnen om vreemde outfits te proberen die ze nooit echt zouden durven dragen. Voor sommigen is het ook een excuus om designerkleding te passen die boven hun budget is'.

Dit 'passen' is echter niet helemaal ongevaarlijk. De enquête toonde ook aan dat 84 procent regelmatig gaat 'windowshoppen' en dan toch iets koopt. Dit is niet altijd bevredigend, zo blijkt, want 40 procent vindt het item niet meer mooi zodra ze er mee thuis komt.

 

  


 

Het beste van Enkel voor abonnees