Ann Wauters verwacht eerste kindje

Ann Wauters en haar vriendin Lot Wielfaert tijdens hun trouwfeest in 2007 Foto: Photo News

Ann Wauters en haar partner Lot verwachten hun eerste kindje. De Belgische basketbalspeelster is momenteel in het land en zal niet meer afreizen naar Rusland, waar ze tot voor kort actief was bij Ekaterinburg.

De drie maanden zwangere Ann is uiteraard in de wolken met het nieuws. 'Lot en ik zijn er ontzettend blij mee. Ik stap nu uit de Russische competitie en de Euroliga', zegt Ann Wauters. 'Ik wens mijn ploeg Ekaterinburg heel veel succes en wil nog benadrukken dat ik dit zeker niet als het einde van mijn sportieve carrière zie.'

Ann Wauters werd al vijf keer verkozen tot de Europese speelster van het jaar en speelde ook verschillende seizoen in de Amerikaanse WNBA, eerst voor de Cleveland Rockers, later voor New York Liberty en de San Antonio Silver Stars. In 2005 was Wauters de enige Europese die geselecteerd werd voor het All-Star Team in de WNBA. Voor haar aantreden bij het Russische Ekaterinburg speelde – de inmiddels 30-jarige – Wauters in Rusland ook voor CSKA Moskou en Samara. Voordien was ze actief bij het Franse Valenciennes en bij Aalst.

Uitslagen & standen