Interieur

Ecodesign: ga zelf aan de slag

Ecodesign is een trend die steeds vaker toegepast wordt. Met een beetje inspiratie kan je ook makkelijk zelf de handen uit de mouwen steken.

Om de afvalberg te reduceren blaast men steeds vaker nieuw leven in afgeschreven materialen. Door zelf aan de slag te gaan, help je niet alleen het milieu, je bent ook creatief bezig en krijgt op een goedkope manier originele interieurobjecten.

Hoe begin je eraan?
Ecologisch verantwoord ontwerpen betekent dat je gebruik maakt van afgeschreven of natuurvriendelijke materialen. Een goede uitvalsbasis is dan ook je eigen woning. Iedereen heeft wel ergens ongebruikte meubelen en prularia rondslingeren. Je kan ook steeds gaan snuisteren in diverse kringloopcentra of op tweedehandswebsites.

Restylen
Soms volstaat het om oude meubelen en decoratie-elementen een andere functie of nieuwe uitstraling te geven. Om het potentieel van voorwerpen te vinden, neem je ze best uit hun vertrouwde omgeving zodat je er een frisse kijk op hebt. Je kan ook altijd creatieve vrienden of familie inschakelen.

Redesign
Wil je toch iets totaal anders en origineel maken, dan kan je decoratie en meubelen met elkaar combineren en afwerken met milieuvriendelijke materialen. Zo kunnen originele meubelen tot stand komen, die op hun beurt blikvangers worden in je interieur.

Dankbare materialen
Hout, plastic en textiel zijn gebruiksvriendelijke materialen omdat ze makkelijk te bewerken zijn. Ben je een handige Harry of Henrietta? Dan kan je ook aan de slag met glas en metaal.

Originele salontafeltjes
Doobi is een team Franse ontwerpers die oude paletten omtovert tot leuke bijzettafels en koffietafeltjes. Deze zijn zo in trekt dat er geregeld nieuwe ontwerpen op de markt komen.

Meer design meubelen en objecten op interieurdesigner.be

Het beste van Enkel voor abonnees