Mode

Véronique De Kock op tassen- en schoenenjacht in Antwerpen

'Ook naar de nieuwe collecties kijken'

'Schoenen en handtassen: daar heeft Véronique De Kock een zwak voor. In de koopjesperiode gaat ze graag op zoek naar die speciale stukken die in het seizoen te duur waren. Ook voor haar zoontje en partner heeft ze leuke shopadresjes om koopjes te doen.

Ga je graag op koopjestocht?
'Ik vind het eigenlijk te druk. Ik ga wel graag naar de nieuwe collecties kijken als ze net in de winkel hangen. Dan is het redelijk rustig en kan je de nieuwigheden ontdekken. In de koopjesperiode ga ik alleen kijken of de stukken die ik te duur vond bij het begin van het modeseizoen er nog zijn in mijn maat. Als ik dan zo'n duurder stuk voor een lagere prijs kan kopen, dan vind ik dat de moeite. Meestal ga ik net voor de officiële start van de koopjesperiode al eens op pad, sommige winkels geven dan ook al korting. En op zo'n moment is het nog niet té druk.'

Véroniques favoriete shopadresjes
1. Cosi Cosi, Lombardenvest 53, Antwerpen, tel: 03-231.30.32, cosicosi.be
'Cosi Cosi vind ik een heel leuke winkel. Je vindt er kleding, maar ook schoenen en accessoires. Ik hou vooral van de schoenencollecties. De schoenen van Frida vind ik heel tof. Ik ben, net als veel vrouwen, gek van schoenen en handtassen. Je kan er niet genoeg hebben.' In de soldenperiode zijn er kortingen van -50%.

2. SN3, Frankrijklei 46-48 en Kipdorpvest 37, Antwerpen, tel: 03-231.08.20, www.sn3.be
'SN3 is een topper, een winkel waar je altijd eens moet binnengaan. Met merken als Miu Miu, Prada, Dior en Chanel vind je er altijd heel kwalitatieve, mooie kledingstukken en schoenen, tassen en accessoires. Zelf heb ik niet echt favoriete designers. Bij kleding kijk ik eigenlijk nooit naar het label. Ik laat me vooral leiden door wat ik mooi vind en het moet iets 'speciaals' hebben. Bij tassen val ik vooral voor de klassiekers, bijvoorbeeld van Hermès.' SN3 geeft bij het begin van de solden kortingen van -30% tot -40%.

3. Lekker tussendoor: Marcolini, Kelderstraat 4, Antwerpen, tel: 03-226.50.01, www.marcolini.be
'Het is niet echt een koopjesadresje, maar als ik aan het shoppen ben in Antwerpen, dan spring ik altijd eens binnen bij Marcolini voor een doos chocolaatjes. Heerlijk! Ik ben een echte zoetekauw. Ik merk wel dat de kilo's er nadat ik mijn zoon kreeg moeilijker afgaan. Maar ik laat me meestal toch verleiden. Bij de start van het nieuwe jaar neem ik me altijd voor om meer te sporten, maar meestal hou ik dat maar enkele weken vol. (lacht)'

4. Just a Shoe, Korte Gasthuisstraat 25, Antwerpen, tel: 03-233.83.32, www.justashoe.be
'Just a Shoe is een sponsor bij miss Anwerpen. Het is een schoenenzaak waar je minder dure schoenen vindt. Zeker in de soldenperiode vallen de prijzen enorm mee. Ik ben gek van schoenen: ik ga er nooit naar op zoek, maar ik vind er altijd wel. (lacht) Soms laat ik me zelfs verleiden om schoenen te kopen die eigenlijk een maat te klein zijn.' De merken bij Just a Shoe zijn onder meer Uggs, Talking French, Progetto, River Woods, Essentiel. In het begin van de soldenperiode zijn er kortingen van -30% tot -60%.

5. 1000 Poot, Korte Gasthuisstraat 21, Antwerpen, tel: 03-234.23.06
'Deze kleine shop met kinderschoenen bevindt zich op de hoek van de galerie in de Korte Gasthuisstraat. Ik ga er graag langs voor de schoenen van mijn zoontje.' De bekendste merken in de shop zijn Pepe, Prada, Ralph Lauren, Zecchino d'Oro, . Er zijn kortingen van -30 tot -40%. Neem zeker ook een kijkje in de stockwinkel van 1000 Poot in de Kasteelpleinstraat in Antwerpen. Daar vind je nog voordeligere prijzen.

6. Coccodrillo, Schuttershofstraat 9, Antwerpen, tel: 03-233.20.93, www.coccodrillo.be
'Coccodrillo is één van mijn favoriete schoenenwinkels. Ze verkopen tal van designers.'
Cocodrillo heeft de eerste verdieping van de winkel met vrouwenschoenen ingericht als soldenruimte. Je snuistert er door laarzen van AF Vandevorst, pumps van Dries Van Noten. In de solden geniet je van kortingen vanaf -30%.

7. River Woods, Huidevetterstraat 43, Antwerpen, tel: 03-226.12.24, www.riverwoods.net
'Het valt niet altijd mee om mooie kinderkleding voor jongens te vinden. Voor meisjes is het aanbod altijd heel wat groter. Voor mijn zoontje van zes vind ik vaak spullen bij River Woods.' River Woods geeft korting in de soldenperiode, maar het precieze percentage kon niet worden meegedeeld.

8. Oxford, Huidevetterstraat 55, Antwerpen, tel: 03-233.90.97, www.oxford-fashion.be
'Mannen gaan over het algemeen niet graag shoppen. Maar bij Oxford vindt mijn man altijd allerlei spullen. Het is een ruime winkel met een uitgebreid aanbod aan kleding, schoenen, accessoires. Je hoeft dus maar één adres te doen en je vindt er een volledige outfit.' Oxford geeft kortingen in de solden maar kon de precieze percentages niet meedelen.

9. Verso, Lange Gasthuisstraat 9-11, Antwerpen, tel: 03-226.92.92, www.verso.be
'Dit is net als Oxford één van de favoriete adressen van mijn man. Je vindt in één shop een volledige outfit en ze hebben tal van leuke merken. Een aanrader!'
Verso start met kortingen vanaf -30%.

Véroniques koopjestips
- Doe 0niet zoals ik: laat je niet verleiden door de korting op een paar mooie schoenen, als ze eigenlijk te veel knellen of te klein zijn!
- Plan niet te veel op voorhand als je solden shopt. Laat je leiden door coup de foudres! Dat doe ik toch.
- Kies vooral wat je zelf mooi vindt. Je hoeft niet per se elke trend te volgen.
 

Het beste van Enkel voor abonnees