Denis Galimzyanov sprint tegenstand uit het wiel in Koksijde

Denis Galimzyanov Foto: BElga

Denis Galimzyanov heeft de tweede rit in de de Driedaagse van De Panne-Koksijde gewonnen. De Rus van Team Katusha versloeg in de straten van Koksijde de Duitser John Degenkolb en de Slovaak Peter Sagan in de sprint. De Nederlander Lieuwe Westra van Vacansoleil-DCM neemt de leiderstrui van André Greipel over. Stijn Devolder kwam ten val, maar reed de etappe wel uit.

Steven Caethoven, de Australiër Leigh Howard, de Rus Mikhail Ignatyev met de Fransen Mickael Delage en Rony Martias muisden er na de beklimming van de Tiegemberg, de eerste van zes hellingen van de dag, vanonder. Zij boekten tot net iets meer dan 5 minuten voorsprong en werden net na de laatste beklimming, de Vidaigneberg op 103 kilometer van de finish, gegrepen waardoor we 20 leiders kregen.

Nog meer volk kwam er uit de achtergrond terug maar leider André Greipel had zich totaal laten verrassen. Net voor het aansnijden van de eerste van drie plaatselijke ronden trok het drietal Guillaume Van Keirsbulck, de Fransman Jimmy Engoulvent en de Nederlander Arnoud van Groen ten aanval. In volle finale versnelde Arnoud van Groen nogmaals maar hij werd op twee kilometer van de finish gegrepen. Galimzyanov zette zich in de spurt vroeg op kop en gaf zijn leidersplaats niet meer af. Westra werd de nieuwe leider, Bert De Backer (Skil-Shimano) staat tweede met dezelfde tijd als de Nederlander. Degenkolb volgt op de derde plaats op twee seconden. Net zoals gisteren eindigde er geen enkele landgenoot in de top tien vandaag.

Donderdag staat de laatste etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde op het programma. In het eerste deel werken de renners 111 kilometer af met start en aankomst in De Panne, daarna sluit deze Driedaagse af met een individuele tijdrit over 14,7 kilometer.

Rituitslag:

1. Denis Galimzjanov (Rus)
2. John Degenkolb (Dui)
3. Peter Sagan (Svk)
4. Tomas Vaitkus (Lit)
5. Romain Feillu (Fra)
6. Aidis Kruopsi (Lit)
7. Russell Downing (GBr)
8. Jevgeni Goetarovitsj (WRu)
9. Jimmy Casper (Fra)
10. Michal Kwiatkowski (Pol)

Stand na Rit 2:


1. Lieuwe Westra (Ned)
2. Bert De Backer
3. John Degenkolb (Dui)
4. Arnoud van Groen (Ned)
5. Peter Sagan (Svk)
6. Dmitri Moeravjov (Kaz)
7. Grega Bole (Svn)
8. Mickaël Delage (Fra)
9. Romain Feillu (Fra)
10. Jevgeni Goetarovitsj (WRu)

Bekijk de volledige stand hier op Sportwereld.be.
 Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES