Bob Dylan geeft heroïnegebruik toe

Bob Dylan geeft heroïnegebruik toe

Foto: © VI KHOA / HO

De Amerikaanse muzieklegende Bob Dylan heeft, in een audio-interview uit het jaar 1966 dat maandag door de BBC is "onthuld", toegegeven dat hij verslaafd was aan de heroine en behept met zelfmoordgedachten.

"In New York ben ik gestopt met heroïne te gebruiken. Ik was zwaar verslaafd (...) Het kostte mij 25 dollar per dag, en ik ben ermee gestopt", aldus Dylan in een interview van povere (technische) kwaliteit, opgenomen door zijn vriend Robert Shelton, de muziekcriticus die Dylans carrière lanceerde.

Het interview werd in maart 1966 opgenomen, aan boord van een vliegtuig dat het icoon van de protestbeweging van de ’sixties’ van Lincoln, Nebraska, naar Denver, Colorado, bracht.

Behalve zijn verslaving aan de brown sugar maakt de tape ook de duistere gedachten van de bard duidelijk. "De dood maakt mij niets uit", zegt Zimmerman in het interview. "Ik ben niet het slag mens dat zich een oor afsnijdt. Mochten de zaken slecht gaan, zou ik me een kogel door het hoofd jagen. Ik zou uit het raam springen".

Dylan blaast morgen/dinsdag 70 kaarsjes uit.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees