Bob Dylan en Mark Knopfler dit najaar samen in het Sportpaleis

Bob Dylan en Mark Knopfler dit najaar samen in het Sportpaleis

Foto: REUTERS

Op woensdag 19 oktober verwelkomt het Antwerpse Sportpaleis met Bob Dylan en Mark Knopfler twee van de invloedrijkste singer-songwriters en gitaristen van de twintigste eeuw. Beide heren zullen elk de helft van de concertavond verzorgen.

De 61-jarige Knopfler werkte al eerder met Dylan samen op diens 'Slow Train Coming'-sessies uit 1979 en was co-producer van Dylans album 'Infidels' uit 1983. Bij het grote publiek staat Knopfler vooral bekend als frontman van de legendarische Britse rockband Dire Straits. Die werd eind jaren zeventig, begin jaren tachtig wereldberoemd met nummers als 'Sultans Of Swing' en 'Brothers In Arms'. Na de split van Dire Straits in 1995 ging Knopfler met succes solo verder.

Bob Dylan, 70 inmiddels, bracht als een van de belangrijkste Amerikaanse songwriters maar liefst 42 platen, zijn eerste in 1962. Dylans folk- en protestsongs zoals 'The Times They Are A-Changin' maakten van hem in de jaren zestig een held van de burgerrechtenbeweging. Maar ook Dylans recente werk kon nog op veel bijval rekenen. Zo won hij in 2007 nog twee Grammy's voor het album 'Modern Times', dat bovendien op de eerste plaats binnenkwam in de Amerikaanse hitlijsten. De toen 65-jarige Dylan was de oudste artiest die daar ooit in slaagde.

Tickets voor het concert in Antwerpen zijn er vanaf 60 euro, de voorverkoop start op dinsdag 19 juli.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees