TAS stelt hoorzitting in zaak Contador uit tot november

TAS stelt hoorzitting in zaak Contador uit tot november

Contador Foto: Contador

Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft de hoorzitting in de dopingzaak rond de Spaanse wielrenner Alberto Contador verplaatst naar november. De zitting was normaal begin augustus voorzien.

Het Wereldantidopingagentschap WADA had een verzoek ingediend voor een tweede uitwisseling van schriftelijke stukken en vroeg ook een nieuwe kalender voor de procedure. De drie andere betrokken partijen - de Internationale Wielerunie UCI, de Spaanse wielerbond en de renner zelf - gingen hiermee akkoord.

'Daardoor zijn de hoorzittingen die voorzien waren voor 1, 2 en 3 augustus geschrapt en verschoven naar nieuwe data, waarschijnlijk in november 2011', meldt het TAS dinsdag. 'De tweede ronde van schriftelijke stukken zal de partijen toelaten om hun bewijsvoering wat betreft specifieke wetenschappelijke punten te vervolledigen.'

De UCI en het WADA tekenden eind maart bij het TAS beroep aan tegen de beslissing van de Spaanse wielerbond om drievoudig Tourwinnaar Contador vrij te spreken van dopinggebruik. El Pistolero testte tijdens de Ronde van Frankrijk vorig jaar positief op clenbuterol, volgens de renner veroorzaakt door vervuild vlees. Acht het TAS hem alsnog schuldig, dan riskeert Contador een schorsing en het verlies van zijn Tourwinst in 2010.

Het TAS had de hoorzitting eerder al eens uitgesteld van begin juni naar begin augustus.