Samuel Sanchez wint na-Tourcriterium in Roeselare

De 33-jarige Spanjaard Samuel Sanchez (Euskatel) heeft dinsdag het natourcriterium van Roeselare gewonnen. In een sprint met drie liet de bergkoning van de Ronde van Frankrijk Belgisch kampioen Philippe Gilbert en de Noorse wereldkampioen Thor Hushovd achter zich.

Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog en werd er voortdurend gedemarreerd. Met nog twintig ronden te rijden versnelde Gilbert met Samuel Sanchez in het wiel. Het peloton liet niet begaan en overbrugde de kloof.

Dat was voor Hushovd het sein om op 28 kilometer van de finish alleen in de aanval te trekken. Achter hem aarzelde men even, zodat de Noor zijn voorsprong kon opbouwen, tot Gilbert het hele pak op een lint trok. Alles viel in volle finale te herdoen.

Gianni Meersman opende de debatten. Bart De Clercq glipte mee maar het drietal Gilbert-Sanchez-Hushovd liet niet begaan. Op één ronde van het einde ging Sanchez er alleen vandoor. De man in de bolletjestrui kreeg Gilbert en Hushovd in de achtervolging, maar zong het toch tot aan de finish uit. .
 
'Leuk gevoel'

'Dit geeft een enorm leuk gevoel', reageerde Samuel Sanchez dinsdag na zijn zege in Roeselare. 'Er heerste hier een erg toffe sfeer. Het wielrennen leeft echt in België. Mijn volgende doel ligt nu zaterdag in San Sebastian. Eerlijk gezegd hoop ik daar op een glansprestatie met het vormpeil dat ik nu heb.'

De Ronde van Spanje rijdt de bergkoning van de Tour niet. Dat meldde zijn team Euskaltel maandag al op de website. Sanchez wil zich optimaal voorbereiden op de eendagswedstrijden.
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES