Belgian Lions in Dallas

Na twee dagen van intensieve trainingen op het oefenkamp in Dallas werken de Belgian Lions deze namiddag (15 uur Amerikaanse tijd) de eerste oefeninterland op Amerikaanse bodem af. Tegenstander is een selectie van 'Free Agents'.

De Belgian Lions zijn volle voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Litouwen. 27 dagen voor de eerste interland op het EK en tegen Georgië is het voor de veertienkoppige selectie van bondscoach Eddy Casteels in het warme Dallas letterlijk en figuurlijk zweten geblazen (43 graden).

Omwille van de lockout in de NBA is de accommodatie van NBA-kampioen Dallas Mavericks gesloten. In 2007 en 2009 legden de Belgian Lions in het American Airlines Center de basis van sterke voorrondes in de EK-kwalificatiewedstrijden.

Donnie Nelson Jr. (zoon van de legendarische NBA-coach Don Nelson) presenteerde manager Jacques Ledure met het Preston Sports and Fitness Center echter een schitterend alternatief. 'De jetlag zal nog wel eventjes in de benen hangen. Een uur per dag, dat maakt dat we pas tegen zondag aan de Amerikaanse tijdszone van Dallas zullen zijn aangepast zijn,' zegt bondsdokter Johan Vliers.

De interland tegen Free Agents (een selectie van spelers die op zoek zijn naar een NBA-contract) is de tweede in de voorbereiding. Vorige week vrijdag wonnen de Lions in Brussel van Ivoorkust. Doum Lauwers kampt wat met rugproblemen en Didier Mbenga, Axel Hervelle en Roel Moors begonnen de stage met één ploegtraining en een individuele sessie per dag.

Corrigeer

Uitslagen & standen