Riis: 'Nieuw superteam? Wij hebben nog steeds de beste renner'

Bjarne Riis van Saxo Bank-Sungard was 'verrast' door de fusie tussen Leopard Trek en RadioShack, dat volgend jaar onder de vlag 'RadioShack-Nissan-Trek' zal uitkomen. Maar schrik boezemt het nieuwe superteam de Deense manager naar eigen zeggen niet in, integendeel.

'Zoals iedereen was ik verbaasd. Ze zullen wel hun redenen gehad hebben om tot dit besluit te komen maar ik zou niet weten wat die zouden zijn', zei hij op de Deense televisie.

Met ondermeer toppers als Andy en Fränk Schleck naast de ervaren Andreas Klöden, wordt het nieuwe team een ijzersterk blok voor de grote rondes. Toch maakt Riis zich niet ongerust over de slaagkansen van zijn poulain, Alberto Contador, in ondermeer de Tour de France.

'Het zal juist leuk worden om hen te kloppen, zo zie ik het. Want zij hebben misschien een sterk team, wij hebben nog steeds de beste renner.'

Team Leopard Trek startte dit seizoen met een aantal renners en staffleden die van Saxobank kwamen. Nu enkele renners uit de boot zullen vallen in de fusie, sluit Riis een terugkeer van sommigen niet uit.

Corrigeer