Nadal, Murray en Roddick halen uit naar organisatoren US Open

Nadal, Murray en Roddick halen uit naar organisatoren US Open

Foto: EPA

Enkele vooraanstaande spelers, onder wie ’s werelds nummer twee Rafael Nadal, lieten woensdag hun ongenoegen blijken over het feit dat ze op spekgladde en naar hun mening risicovolle courts moesten spelen op het US Open.

'We willen de court niet op als het regent. Als ik moet spelen, dan zal ik spelen, maar ik vind niet dat het correct is', verklaarde Nadal.

'Het is gevaarlijk', viel de Brit Andy Murray (ATP-4) zijn Spaanse collega bij. 'De courts worden erg glibberig. Spelers zijn de eerste om te willen spelen, maar niet als het daar te gevaarlijk voor is.'

'De terreinen waren onbespeelbaar', vond ook Andy Roddick (ATP-21). 'Er viel nog steeds wat motregen en de ondergrond was nog vochtig. We willen aan de organisatoren laten weten dat we niet nog eens in deze situatie terecht willen komen. Ik begrijp dat ze het tennis koste wat het kost op tv willen brengen en dat er naast het sportieve ook een zakelijke kant aan het tennis verbonden is, maar de spelers moeten zich ten allen tijde veilig voelen.'

Stilgelegd

De organisatoren lieten de wedstrijden om 12u30 lokale tijd (18u30) beginnen, met anderhalf uur vertraging. De matchen werden een kwartier later alweer stilgelegd, toen de regenbuien te fel werden. Op dat moment stond Nadal 0-3 achter tegen de Luxemburger Gilles Muller (ATP-68), serveerde Murray om terug te komen tot 2-2 tegen de Amerikaan Donald Young (ATP-84) en stond Roddick 3-1 voor tegen de Spanjaard David Ferrer (ATP-5).
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES