Djokovic is finalist na heerlijke vijfsetter tegen Federer

Novak Djokovic is de eerste finalist van de US Open. Hij klopte Roger Federer na 3u51 in 5 sets: 6-7 (7/9), 4-6, 6-3, 6-2 en 7-5. Tijdens de wedstrijd werd bij momenten adembenemend getennist. Federer kreeg twee matchballen, maar miste telkens.

In de eerste set gaven de twee tennistenoren elkaar geen duimbreed toe, waardoor een tiebreak uitsluitsel moest brengen: 7-6 (9/7) voor Federer. In set twee lukte de FedExpress twee breaks, Nole slechts één: 6-4 setwinst voor de Zwitser.

De 24-jarige Djokovic had aan één break genoeg voor 3-6 winst in de derde set en ging ook in set vier meteen door op zijn elan (2-6). De vijfde en beslissende set werd een dubbeltje op zijn kant. De Zwitser, vijfvoudig winnaar in The Big Apple, kreeg bij een 5-3 voorsprong tot driemaal toe de kans om de match te beslissen, maar Djokovic wilde niet wijken en won vier spelletjes op rij (5-7).

Voor Djokovic is het zijn derde finale op de US Open, na 2007 en 2010, hij verloor tweemaal. Dit seizoen is hij in uitstekende doen. Hij won de Australian Open en Wimbledon en verloor dit jaar slechts twee duels.

In de finale neemt Djokovic het op tegen Rafael Nadal of Andy Murray. De nummers twee en vier van de wereld spelen later zaterdag om een ticket voor de eindstrijd.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES