Novak Djokovic: 'Hier zijn geen woorden voor'

Novak Djokovic: 'Hier zijn geen woorden voor'

Foto: REUTERS

De Serviër Novak Djokovic heeft maandag de US Open gewonnen. Hij haalde het in de finale van de Spaanse titelhouder Rafael Nadal (ATP 2) in vier sets met 6-2, 6-4, 6-7 (3/7) en 6-1.

Djokovic (24), de nummer één op de wereldranglijst, haalt daarmee zijn derde grandslamtitel binnen dit jaar, na zijn overwinningen in de Australian Open en Wimbledon. Die laatste won hij eveneens van Nadal.

De Serviër had meer dan vier uur nodig om de US Open op zijn naam te schrijven. Na een verloren
derde set had Djokovic eventjes de hulp nodig van een kinesist, maar slaagde hij er uiteindelijk toch in om de vierde set binnen te halen.

'Ongelooflijk jaar blijft duren'

Djokovic won dit jaar al 64 partijen, tegen twee nederlagen. In een reactie noemde Djokovic zijn overwinning een voorzetting van het ongelooflijke jaar dat hij beleeft.

'Dit is irreëel. Mijn ongelooflijk jaar blijft duren. Fysiek en mentaal voel ik me nu wel leeg, maar dat is normaal. Het doel in tennis is grandslams winnen, dat zijn de belangrijkste toernooien. Ik had niet verwacht dat ik dit seizoen dergelijke resultaten zou neerzetten. Hier zijn geen woorden voor. Mijn hele leven heb ik hiervoor gewerkt.'