Darcis en Rochus verliezen dubbelspel in Davis Cup

België staat na de tweede dag van de Davis Cup-ontmoeting met Oostenrijk op een 2-1 achterstand. Steve Darcis en Olivier Rochus verloren zaterdag in de Antwerpse Lotto Arena in vier sets van Oliver Marach en Alexander Peya: 4-6, 6-3, 6-4 en 6-4 na 2 uur en 56 minuten.

Vrijdag ging Xavier Malisse onderuit tegen Andreas Haider-Maurer en versloeg Darcis de Oostenrijkse nummer 1 Jürgen Melzer. Zondag staan de laatste twee enkelspelen op het programma. Bij winst behoudt België zijn plaats in de Wereldgroep, bij verlies volgt degradatie naar de Europees-Afrikaanse zone.

Hoewel Steve Darcis nog geen 24 uur eerder een marathonpartij afwerkte tegen Melzer, verkoos kapitein Johan Van Herck de Luikenaar boven Ruben Bemelmans en Malisse. Bij Oostenrijk bleef diezelfde Melzer, recent nog winnaar van de US Open in het dubbel, wel aan de kant. Ook Marach (17e op de ranking) en Peya (21e) zijn evenwel dubbelspecialisten. Toch boden Darcis en Rochus stevig weerwerk.

Weerwerk

In de eerste set hadden de Belgen genoeg aan een break in het derde spel (op service van Peya) om de manche met 6-4 binnen te halen. De tweede set ging met 6-3 naar Oostenrijk na opslagverlies van Rochus in het zesde game (4-2).

Ook set drie was voor de bezoekers (6-4) nadat opnieuw Rochus zijn service moest inleveren bij 4-4.

In de vierde set verloor Darcis onmiddellijk zijn opslag. De Belgen vochten terug tot 4-4 maar dan werd Darcis weer gebroken. Marach maakte vervolgens uit (6-4).

België - Oostenrijk 1-2

Vrijdag:
Andreas Haider-Maurer (Oos) - Xavier Malisse (BEL) 6-4, 6-4, 7-5
Steve Darcis (BEL) - Jürgen Melzer (Oos) 7-6 (7/3), 6-7 (4/7), 6-4, 6-3

Zaterdag:
Oliver Marach/Alexander Peya (Oos) - Steve Darcis/Olivier Rochus (BEL) 4-6, 6-3, 6-4, 6-4

Zondag:
Xavier Malisse (BEL) - Jürgen Melzer (Oos)
Steve Darcis (BEL) - Andreas Haider-Maurer (Oos)
(de opstellingen kunnen nog veranderen)

 

Corrigeer