Eerste klasse interclubs tennis stopgezet

Eerste klasse interclubs tennis stopgezet

Foto: AP

De competitie 2011 in de hoogste afdeling van het tennis voor mannenteams is definitief stopgezet. De betrokken clubs en de Koninklijke Belgische Tennisbond (KBTB) hebben daarover een akkoord bereikt, zo deelde de KBTB vrijdag mee. Geen enkele club krijgt een sanctie en er zal ook niemand degraderen, zowel in de eerste klasse bij de mannen als bij de vrouwen.

De finale van het Belgisch kampioenschap mannentennis voor clubs kon twee weken geleden niet doorgaan, omdat rechters de competitie hadden stilgelegd na klachten van KTC Diest en Fayenbois. Beide clubs waren door de KBTB geschorst, maar vochten die beslissing aan bij de rechtbank.

Fayenbois mocht van de KBTB niet spelen omdat er van een speler een medisch attest ontbrak. De club trok daarop naar de rechtbank in Luik, die besliste om de competitie stil te leggen op straffe van een dwangsom van 250.000 euro per match die toch gespeeld zou worden.

KTC Diest was door de KBTB bestraft met degradatie naar tweede, omdat er twee spelers waren opgesteld met een te laag klassement. De club uit Diest vocht die beslissing aan bij de rechtbank in Brussel en ook die legde de competitie meteen stil, met een dwangsom van 50.000 euro als stok achter de deur.

De Tennisbond scheldt de straffen nu dus kwijt, maar de interclubcompetitie bij de mannen in eerste klasse blijft dit jaar zonder kampioen.
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES