Jacobs zet Deschacht op de bank en kiest voor één spits

Jacobs zet Deschacht op de bank en kiest voor één spits

Foto: Photo News

Anderlecht neemt het om 18u in de Europa League op in en tegen Lokomotiv Moskou. Coach Ariël Jacobs laat ex-kapitein Olivier Deschacht op de bank en zet Behrang Safari op de linksback. Suarez zal als enige spits vooraan postvatten.

Olivier Deschacht belandde de voorbije dagen in het oog van de storm. Hij werd onder kritiek bedolven door de eigen fans en leverde zijn kapiteinsband door aan Lucas Biglia. Dat heeft zijn sporen nagelaten, aldus de Gentenaar gisteren. 'Dat de fans mij zondag uitfloten, deed pijn, maar de dag nadien heb ik via mail heel veel steun gekregen van supporters. Toen ik vorig jaar geblesseerd uitviel, scandeerden ze nog massaal mijn naam. Ik wil dan ook weer de Olivier Deschacht worden van een jaar geleden. Maar er is nog werk aan de winkel.'

Geen Odoi

Jacobs heeft nog een verrassing in petto voor de match in Moskou: ook Dennis Odoi moet van de zijlijn toekijken, Marcin Wasilewski neemt zijn plaats in.

Voor Dieumerci Mbokani en Ronald Vargas is er nog geen plaats in de basis. Het middenveld wordt extra gestoffeerd met Kanu. Suarez is de enige spits.

De opstelling:
Proto, Wasilewski, Juhasz, Kouyaté, Safari, Gillet, Biglia, Kljestan, Canesin, Kanu, Suarez

Volg Lokomotiv Moskou-Anderlecht LIVE vanaf 18u