Nieuwe drug 'Krokodil' verteert lichaam tot op het bot

Nieuwe drug 'Krokodil' verteert lichaam tot op het bot

Foto: *

Na de eerste injectie wordt de huid grijsgroen en schilferig. Daarna vormen zich zweren en rot het lichaam tot het vlees van het bot valt. De drug ‘Krokodil’ – bereid met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes – is aan zijn opmars bezig in Europa.

‘Krokodil’ is veel goedkoper dan heroïne, maar des te gevaarlijker. De drug wordt bereid met codeïne, benzine, jodium en zwavel en moet worden ingespoten. Eens verslaafd, leef je nog een jaar, hooguit twee.

De drug komt overgewaaid uit Rusland, waar hij wordt gebrouwen door arme jongeren, en is aan zijn opmars bezig in Europa. Vooral in Duitsland lijkt ‘Krokodil’ zich snel te verspreiden, in het bijzonder in het Ruhrgebied en in Frankfurt. In Rusland zelf zijn naar schatting al een miljoen verslaafden, maar ontbreekt het de overheid aan middelen en voldoende medische centra om behoorlijk te kunnen optreden.

De drug dankt zijn naam aan de gevolgen van het gebruik ervan. Al na de eerste injectie wordt de huid schilferig en verkleurt ze. Kort daarna duiken grote zweren op het lichaam op en teert het vlees langzaam weg, tot op het bot, alsof een krokodil eraan heeft gepeuzeld. Het hele proces stinkt bovendien verschrikkelijk.

Het risico is dan ook groot: als de gebruiker het eerste shot al overleeft, treedt onmiddellijk de verslaving op.

In Duitsland worden gebruikers intussen gevrijwaard van sancties als ze komen getuigen over waar ze het spul halen. ‘Verslaafden komen vaak niet naar de officiële instanties uit angst voor straffen. Onze prioriteit is echter de drugs uit de omloop halen’, zegt politieofficier Christian Kuchner.

Opgelet: de video's bevatten expliciete beelden.

 

 

 

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees