België verslaat ook Rusland op WK korfbal

Ook Rusland was een maatje te klein voor België op het WK korfbal. Op de tweede wedstrijddag won België met 35-11. De eerste plaats in de poule is nu al verzekerd.

De Belgische nationale korfbalploeg had donderdag zijn openingswedstrijd op het WK in het Chinese Shaoxing al met sprekend gemak gewonnen. De Belgen verpletterden Zuid-Afrika met maar liefst 46-10. Zaterdag nemen ze het in de laatste groepswedstrijd nog op tegen Hong Kong.

De eerste twee plaatsen zich voor de tweede ronde, waar tegen de nummers één en twee van groep C (Australië, Taiwan, Engeland en Polen) gespeeld wordt. De top twee van die ’kampioensgroep’ stoot uiteindelijk door naar de halve finales.

Op de voorbije WK’s was België zeven keer goed voor zilver. Enkel in 1991 kon het de hegemonie van zevenvoudig wereldkampioen Nederland doorbreken.
 
Nederland te sterk voor Duitsland

In groep A was Nederland ook te sterk voor Duitsland. De Nederlanders begonnen weer niet zo vlot scorend aan de wedstrijd. Aan de rust was de stand 15-5. De tweede helft was van mindere makelij.

In de groep van België is Zuid-Afrika nu ook onderuit gegaan tegen Hong-Kong. Het Aziatisch korfbal zit duidelijk in de lift.

In groep C won Engeland de ‘derby’ tegen Australië Zoals altijd zijn wedstrijden tussen beide landen een spannende bedoening. Ook nu lieten de ‘Aussies’ zich niet doen. Ruststand was 11-11. Halfweg de tweede helft kon Engeland echter via een dolle tien minuten de stand van 15-14 naar 22-16 brengen en zo de zege binnen halen.

In groep D bevestigt Catalonië zijn goede vorm. Wales kreeg een zware 28-6 voor de kiezen.

(B) Zuid-Afrika – Hong–Kong 12-23
(D) Catalonië – Wales 28-6
(A) Nederland – Duitsland 24-10
(C) Engeland – Australië 23-17
(A) Portugal – India
(C) Chinese Taipei – Polen
(D) China - Tsjechië