Occupy-betogers mogen terugkeren met tenten

De politie van New York heeft dinsdag zeventig actievoerders van de Occupy Wall Street-beweging gearresteerd. De activisten en hun tenten moesten weg uit het Zuccotti Park, omdat het park moest worden schoongemaakt. Inmiddels heeft een New Yorkse rechter beslist dat de betogers met hun tenten mogen terugkeren.

De eigenaar van het Succotti park oordeelde dat de situatie in het park onhygiënisch en gevaarlijk was geworden. De demonstranten kregen daarom het bericht dat ze het park moesten verlaten en dat ze enkele uren later weer zouden mogen terugkomen, maar dan wel zonder slaapzakken en tenten. Dat laatste is nu dus ongedaan gemaakt door een rechter in New York.

De slaapzakken, tenten en andere zaken moesten oorspronkelijk worden verwijderd omdat ’de opslag van dergelijke spullen niet is toegestaan op deze locatie’. Honderden mensen kamperen er al wekenlang, en vragen onder andere een strengere controle van de banken en hogere belastingen voor de rijken.

De New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg verklaart op de hoogte te zijn van het rechterlijk bevel. Hij zei naar de rechter te zullen stappen om het aan te vechten.

De anti-Wall Streetbeweging voert sinds 17 september actie in het financiële district van New York. Haar actie kreeg navolging op tal van andere plaatsen. In het Californische Oakland werd maandag al een kamp van Occupy-betogers ontruimd. Volgens de politie werden daarbij zo’n 32 mensen opgepakt.

De beweging heeft aangekondigd donderdag een demonstratie te zullen houden.
 

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees