Rudi De Smet bezingt stadsgenoot L.P. Boon

Rudi De Smet bezingt stadsgenoot L.P. Boon

Foto: if

AALST - Auteur en singer-songwriter Rudi De Smet uit Aalst heeft een liederencyclus rond Louis Paul Boon uitgewerkt. Hij wil er volgend jaar, tijdens het Boonjaar, mee toeren.

De Smet pakte eerder dit jaar uit met zijn eerste dichtbundel ‘Zwaar Gezelschap’, nu heeft hij een liederencyclus rond Boon klaar: ‘Elpee Boon’.

‘Jaren geleden wilde ik een theatervoorstelling maken, gebaseerd op Boons stukjes over Frans Masereel’, vertelt De Smet. ‘Dat is er nooit van gekomen, maar in 2006 schreef ik de song ‘Elpee Boon’. Met het Boonjaar in het vooruitzicht, ben ik meer van hem en over hem gaan lezen en herlezen en dat leidde tot een songcyclus.’

‘Ik ben in de eerste plaats een zanger’, vervolgt hij. ‘Boon is in mijn ogen onze belangrijkste schrijver, omdat zijn werk grenzen overstijgt en hoort tot de internationale literatuur. Zijn werk is trouwens zeer actueel. Vooral het tweeluik de Kapellekensbaan en Zomer te Termuren die dateren van ruim een halve eeuw terug, waren een inspiratiebron. Hoe je als sociaal bewogen individu in de samenleving staat, met een kritische blik en veel twijfels. Daarenboven was Boon een lastpak, een ambetanterik, een buitenstaander. Meer had ik niet nodig! Tijdens een optreden thuis waren de reacties positief. Het is de bedoeling een cd uit te brengen met deze Boonsongs en rond te toeren in culturele centra en bibliotheken. Sommige verenigingen hebben me al gevraagd.’

Wie een voorsmaakje wil van de muzikale hommage ‘Elpee Boon’, kan ‘Wilde Bloemen’ beluisteren op deze link of op het filmpje hieronder:

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio