Nu ook Spaanse Davis Cup-tennissers misnoegd over dopingcontrole

Nu ook Spaanse Davis Cup-tennissers misnoegd over dopingcontrole

Foto: AP

De Spaanse tennissers Rafael Nadal en David Ferrer keken raar op toen ze zaterdag tijdens het kijken naar het dubbelspel tussen Spanje en Argentinië onverwacht naar de dopingcontrole moesten.

Terwijl Nadal en Ferrer hun landgenoten Fernando Verdasco en Feliciano Lopez zagen verliezen tegen de Argentijnen Nalbandian en Schwank, moesten ze opeens naar een onverwachte dopingcontrole.

'We zijn allemaal voor de controles, maar ik vind toch dat ze tot het einde van de wedstrijd moesten wachten. Ze hebben overdreven', aldus Verdasco.

Tweede verrassing

De controleurs komen tijdens de finale van deze Davis Cup blijkbaar graag verrassend uit de hoek, want donderdagochtend om half zeven kreeg de Argentijne ploeg ook al een onverwachte controle.

'Donderdag was onze vrije dag, maar we hebben niet kunnen rusten. Ze hadden een ander moment kunnen kiezen, maar daar hebben wij geen controle over', aldus de Argentijnse kapitein Tito Vasquez.

Rafael Nadal liet toen ook zijn ongenoegen blijken over de controle: 'Alle sporters willen een eerlijke competitie, maar de manier waarop laat te wensen over.'

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES