Laurent voor het eerst in openbaar sinds RTBF-reportage

Laurent: 'Ik wil me tonen zoals ik echt ben'

Prins Laurent is voor het eerst sinds de ophefmakende RTBF-reportage over zijn persoon in het openbaar verschenen. Laurent stelde een project van zijn Stichting voor dat daklozen en hun honden opvang biedt. Hij ging de vragen over de reportage niet uit de weg.

De stichting Prins Laurent ondervond dat er geen of weinig opvangstructuren voor daklozen met honden voorhanden zijn en zorgde daarom voor opvang in werfcontainers vlakbij het station Brussel-Centraal. Tot midden februari kunnen er zestien daklozen met hun gezelschapsdier overnachten.

"Ik kan mezelf in dit project vinden en hoop dat andere landen dit unieke voorbeeld volgen", verklaarde de prins. "Met dit project wil ik me tonen zoals ik echt ben. "

Hij verwees onder meer naar de insinuatie als zou hij meer respect hebben voor dieren dan vrouwen. "Ik zou iets willen rechtzetten. Ik ben een dierenvriend, maar ook een mensenvriend."

"Het belangrijkste in het leven is dat je 's avonds jezelf in de spiegel kan bekijken," besloot de prins.

Prinses Claire, die de prins vergezelde, maakte duidelijk geëmotioneerd een einde aan de vragen. "Ik denk dat het nu genoeg is geweest. U treft ook drie kinderen. Die insinuaties zijn fout."

Toen Laurent nadien nog wou antwoorden op een vraag over het opvangproject, fluisterde zijn echtgenote hem toe: 'Het is genoeg geweest Laurent. Het project interesseert hen toch niet.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees